Κύριο περιεχόμενο

Μήνυμα ειδοποίησης

Κοντινές παραλίες

Πλήθος υπέροχων ,βραβευμένων παραλιών περιτριγυρίζουν το χωριό της Αφήσσου. Απ’ αυτές άλλες είναι αμμουδερές κι άλλες βοτσαλωτές. Τα νερά είναι κρυστάλλινα και η πρόσβαση σ’ αυτές εύκολη.

ΑΜΠΟΒΟΣ

Πρόκειται για την πιο οργανωμένη και κοσμοπολίτικη παραλία με ψιλό βότσαλο. Απέχει λίγα μόνο μέτρα απ’ την πλατεία του χωριού με κατεύθυνση το Λεφόκαστρο. Εδώ υπάρχουν τα περισσότερα beach bar και εστιατόρια που προσελκύουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

ΛΕΦΟΚΑΣΤΡΟ

Ο δρόμος που συνεχίζει απ’ την παραλία Αμποβός και περνά μέσα από πυκνούς ελαιώνες οδηγεί στην αμμουδερή παραλία του Λεφόκαστρου στον ομώνυμο οικισμό. Στη διαδρομή υπάρχουν κι άλλα παρθένα ήσυχα κολπάκια, που καταλήγουν σε πλούσια βλάστηση για να απολαύσετε τις βουτιές σας.

ΛΑΓΟΥΔΙ Ακολουθώντας την αντίθετη πορεία, βγαίνοντας απ’ την Αφήσσο και δίπλα στο λιμανάκι συναντάμε την αμμουδερή παραλία Λαγούδι. Σ’ αυτή τα δέντρα φτάνουν μέχρι την ακτή και γίνονται φυσικές ομπρέλες. Είναι σχετικά οργανωμένη γι’ αυτό καλό θα είναι να έχετε τον εξοπλισμό σας.

ΚΑΛΛΙΦΤΕΡΗ

Κοντά στην έξοδο του χωριού σε μικρή απόσταση απ’ την παραλία Λαγούδι βρίσκουμε αυτή της Καλλιφτέρης. Είναι μια οργανωμένη παραλία όπου κυριαρχεί η ψιλή άμμος ενώ προσφέρεται για θαλάσσια σπορ. Η πρόσβαση μπόρει να γίνει και με τα πόδια εφόσον βρίσκεστε στο Λαγούδι.

ΚΟΡΟΠΗ- ΜΠΟΥΦΑ

Στο δρόμο προς τα Καλά Νερά συναντάμε αυτή τη μεγάλη αμμουδερή παραλία με αρκετά δέντρα στην άκρη της.

ΚΑΛΑ ΝΕΡΑ

Σε απόσταση 5 χιλιομέτρων απ’ την Άφησσο, στο χωριό Καλά Νερά, βρίσκουμε την ομώνυμη οργανωμένη παραλία στη μεριά του Παγασητικού.