Τοποθεσία
Τοποθεσία

Στα Δυτικά του βουνού των Κενταύρων, η Άφησσος , ένας τόπος μαγευτικός, περιμένει να τον ανακαλύψετε για να σας αποκαλύψει τις πολλές ομορφιές του και να σας χαρίσει τα πλούσια δώρα του.

Σε κοντινή απόσταση απ΄την πόλη του Βόλου, προβάλλει αμφιθεατρικά χτισμένο το πηλιορείτικο ψαροχώρι με το γραφικό λιμανάκι απ’ όπου λέγεται ότι ξεκίνησαν οι Αργοναύτες την εκστρατεία τους. Μάλιστα πριν ξεκινήσουν ήπιαν νερό απ’ την πηγή που υπάρχει στην κεντρική πλατεία του χωριού. Η ανάμειξη των τριών στοιχείων, γης, νερού, αέρα είναι που κάνουν αυτόν τον τόπο ευλογημένο και έναν ιδιαίτερο προορισμό για να επισκεφτείτε.

Διασχίζοντας τα μονοπάτια θα θαυμάσετε τα παραδοσιακά αρχοντικά του προηγούμενου αιώνα ενώ θα παρατηρήσετε τη μεγάλη οικιστική ανάπτυξη των τελευταίων ετών που γίνεται με σεβασμό στη διατήρηση της αρχιτεκτονικής φυσιογνωμίας του χωριού. Η βλάστηση είναι πλούσια καθώς απέραντοι ελαιώνες ξεκινούν απ’ το ψηλότερο σημείο της πλαγιάς και φτάνουν σε κάποια σημεία μέχρι τη θάλασσα αγκαλιάζοντας έτσι τα σπίτια.

Facebook Twitter Google+ Pinterest